Bli ekonomiskt oberoende

Att bli ekonomiskt oberoende är enklare än du tror.

Från mina studier av framgångsrika människor, mitt arbete med olika individer och mina egna erfarenheter har jag funnit 3 enkla nycklar till ekonomiskt oberoende.

• Spendera mindre än du tjänar

Detta är så självklart, men de flesta människor lever lönecheck till lönecheck i hopp om att vinna på trisslotter. utan en tanke att bygga väg till ekonomiskt oberoende. Börja spara en del av din inkomst. Jag vet att det kan vara tufft, men börja med bara lite. 200 kronor per månad är en början och med tiden kan du förhoppningsvis öka detta belopp sakta men säkert.

• Investera dina pengar - få det att fungera för dig

Nu när du sparar pengar, få det att fungera för dig. Tillbringa tid till att utbilda dig för att investera rätt. Försök att få en bra och säker avkastning och låt denna avkastning jobba passivt, för dig!

• Ta aldrig ut dina investeringar - behandla dina sparade pengar som att du inte hade dem.

Även om du får en impuls att köpa en ny bil, ett lyxigare kök eller en resa, RÖR ALDRIG DITT SPARKONTO/AKTIEKONTO! Pengarna som du har investerat ska du låta vara investerade, dem ska jobba i bakgrunden för att du ska kunna bli ekonomiskt oberoende.

Som du kan se är tekniken för att bli ekonomiskt oberoende enkel och tillgänglig för vem som helst.

 

 

 

Lathet, fienden till att bli ekonomiskt oberoende

För att bli ekonomiskt oberoende krävs planering. De flesta av oss vet att ekonomisk planering är något som vi måste göra, men det är lätt att förhala eftersom det är sällan brådskande (och då är det ofta för sent att göra mycket). Så hur kan vi övervinna utmaningen för vår egen lathet? Jag tror att det börjar med att hitta minst ett mål som verkligen motiverar dig. En av bra inspirationskälla är en blogg som heter earlyretirementextreme.com, som delar berättelser och tips från personer som kunde gå i pension innan de fyllt 30, inte genom att bli rika snabbt, men genom "extremt" sparande. Matten fungerar så att om du sparar 75% av din lön efter skatt, och har en avkastning på ca 8% per år på dessa besparingar i 5 år, skulle du ha tillräckligt för att ha samma levnadsstandard resten av ditt liv genom att leva på 4% per år på avkastningen.

Hur tar man sig i kragen för att påbörja sin resa mot att bli ekonomsikt oberoende?

Så varför gör inte fler människor såhär? Såklart, det är ganska svårt att leva på endast 25% av din lön efter skatt, men bloggen är full av verkliga exempel på personer som har kunnat göra just detta med en medelklass-inkomst på 300-700tusen per år. Det viktigaste är att ändra ditt perspektiv på pengar och hur mycket du verkligen behöver för att leva ett lyckligt och meningsfullt liv. Som ett exempel, läste jag en artikel om hur många rika IT-chefer och entreprenörer som har en otroligt blygsam livstil. Warren Buffett, den näst rikaste mannen i USA, är också ökänd för sin sparsamhet. När du verkligen tänker på det, kanske du upptäcker att du behöver mycket mindre än vårt konsumtionssamhälle skulle få dig att tro.

Att spara pengar

Att spara 75% av sin lön kanske inte är realistiskt för de flesta människor, särskilt om du är van vid en viss levnadsstandard eller har en massa ekonomiska förpliktelser som är svåra att komma ur. Men om du skulle kunna tillämpa bara några av dessa idéer i ditt liv och spara, säg 30% av din inkomst, kan det fortfarande göra en ganska stor skillnad, om ditt mål är att betala av skulden snabbare eller gå i pension några år tidigare. Betyder det att jag planerar att gå i pension om 5 år? Inte nödvändigtvis. Jag tycker om mitt jobb och kan inte tänka mig ett liv utan att jobba, även om jag är väl i mina bästa år. För mig är det mer om säkerhet, frihet och sinnesfrid som kommer från att inte vara beroende av någon annan för mitt levebröd.

Desto tidigare man börjar, desto enklare blir du ekonomiskt oberoende

En sista punkt är att ju yngre man är desto lättare, mer nödvändigt, och mer fördelaktigt att bli ekonomiskt oberoende. Det är också lättare eftersom unga människor tenderar att ha färre finansiella åtaganden. Till exempel så har studenter ofta bara behovet av att upprätthålla den livsstil de redan är vana vid under sin studietid i stället för att automatiskt öka sina utgifter för att matcha den högre inkomsten man får när man börjar arbeta. Den goda nyheten är att de kommer att dra större nytta att ha en längre tid för sina besparingar att växa och för dem att njuta av friheten som kommer med ekonomiskt oberoende.

Länkar

 

Tack vare den här hemsidan har jag en passiv inkomst varje månad. Jag använder N.nu och kan rekommendera det till vem som helst, det är så enkelt att sköta! Domän kan du köpa från Loopia så slipper du betala för webbhotell! 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)