Sänk utgifterna

Sänk dina utgifter

Att bli ekonomiskt oberoende handlar om en enda sak; intäkter som överstiger dina kostnader. Den större delen av oss människor går i tron om att mer pengar kommer att resultera i rikedom, men det är så fel det kan bli. För att du ska lyckas med ditt mål om att bli ekonomiskt oberoende måste du göra dig medveten om dina kostnader, samt ha disciplinen för att sänka dem.

Ta sista veckan den här månaden, och första veckan på nästkommande, och se över exakt vilka utgifter du har. Vilka utgifter man har varierar från person till person, men vanligtvis ser ordningen ut såhär;

Boende (Lån, El, Värme, Reparationer, hyra/avgift, Möbler, Försäkring)

Bil (Bränsle, Försäkring, Reparationer)

Mat

Kommunikation (TV, telefon, Bredband)

 

Boendekostnader

Dessa är nödvändiga kostnader som man inte kan bli av med, MEN som man kan sänka genom att se över dem .

[10 minuter]Byt Elavtal

- Om du inte har gjort ett aktivt val gällande ditt el-avtal så kan du vara säker på att du betalar minst 30% (och ibland en bra bit över det dubbla) för mycket för din el. att byta elhandelsbolag som de kallas är väldigt smidigt, det nya bolaget sköter allt och du får en ny faktura.

[10 minuter]Byt till en billigare och bättre hemförsäkring

- Även fast det är en kostnad så är en hemförsäkring något som alla bör ha (och som 98% av Sveriges hushåll har), men att bara välja första bästa kan bli dyrt, både per månad och när skadan väl är framme. Alla har vi en bekant som inte har fått ersättning från sitt försäkringsbolag när en skada har skett, samtidigt som dem oftast betalar en alldeles för hög premie. Första steget är att göra en jämförelse.

 

Bilkostnader

Att ha en bil är en stor kostnad som man i många fall kan klara sig utan, samtidigt som bilen kan vara bra att ha om man sparar tid, blir lyckligare eller får högre livskomfort av den.

[5 minuter] Billigare bensin och diesel

- Skaffa ett “klubbkort” och använd dig enbart av det företaget (OKQ8, Statoil, etc) när du tankar, desto mer du kör desto mer sparar du genom rabatten man får.

[10 minuter] Hitta en billigare bilförsäkring

- En bilförsäkring på samma bil, samma ägare och samma adress kan skilja tiotusentals-kronor i premie per år beroende på vilket bolag man väljer. 

 

Matkostnader

Hitta en matvarubutik med ett lojalitetsprogram, använd dig av rabatter som finns (hittas på internet och i tidningar om mat & hem).

 

Kommunikationskostnader

Att välja mobil-operatör och bredbandsleverantör är lite knepigare, då många fler personliga preferenser spelar in. Använd dig av jämförelse-siter som pricerunner och kolla upp omdömen om abonnemanget eller företaget innan.

 

Sammanfattning om hur man sänker sina utgifter

Att sänka sina kostnader är viktigt för att du ska nå ditt mål, men att vara medveten om dem är mycket viktigare. Att vara medveten om sina kostnader resulterar i att man inte drar på sig fler, onödiga sådana. Hitta en bra balans, och glöm inte att belöna dig själv ibland med något som du tycker om, det hjälper till att hålla motivationen uppe.

Länkar

 

Tack vare den här hemsidan har jag en passiv inkomst varje månad. Jag använder N.nu och kan rekommendera det till vem som helst, det är så enkelt att sköta! Domän kan du köpa från Loopia så slipper du betala för webbhotell! 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)