Sparande & investeringar

Buffert - en viktig del av sparandet.

Vill man ha en bra ekonomi gäller det att noga tänka igenom sitt agerande. Detta för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Det är här som en buffert kommer in i bilden. Att spara undan en viss summa är ett ypperligt sätt att faktiskt spara pengar. Säg att du exempelvis äger ett hus och ditt kylskåp går sönder. Att leva utan kylskåp tillhör inte smidigheterna direkt vilket gör att du måste köpa ett nytt direkt. Finns det då inga sparade pengar är risken stor att du är tvingad att t ex låna pengar direkt för köpet eller köpa skåpet via avbetalning som ofta gör att kostnaderna drar iväg ordentligt.

Storlek på bufferten

Därför ska man ha som mål att varje månad spara undan en viss summa som ska ligga redo som en buffert. Hur stor ditt sparande varje månad är och hur stor bufferten totalt blir är beroende av din situation. Det säger ju sig själv ganska klart att en person som bor i en hyreslägenhet och inte har någon bil inte behöver ha en lika stor buffert som någon med villa och en bil som tyvärr kan gå sönder. Men generellt kan man säga att ett mål när det gäller storlek på buffert kan ligga på cirka 2-3 månadslöner. Detta betyder ju inte att man inte ska spara mer pengar än detta bara att man då istället väljer att lägga pengarna i ett sparande med bättre avkastning. Har du en så pass stor buffert kommer du att kunna klara av de vanligaste sakerna så som exempelvis kylskåpet men även om något annat inträffar.

Vi hjälper er med försäljning till förening eller skolklass att tjäna de pengar ni behöver. Samla in pengar till att hitta roliga resor och evenemang till laget eller skolresa

Bufferten ska vara en buffert inget annat

Sen är det bra att tänka på bufferten som pengarna som bara ska ligga på ditt konto och ge dig trygghet och att du därför helst aldrig ska behöva använda dem. Tänker du därför renovera eller liknande ska inte pengarna från bufferten användas utan det bästa är att använda andra sparade pengarna till detta. Buffertens mål är att täcka det oförutsedda utgifterna inget annat.

Hur mycket kan jag spara varje månad?

För att ta reda på hur mycket du kan lägga undan till bufferten och övrigt sparande varje månad är det viktigt att sätta ihop en budget. Budgeten ger dig ett svar på hur din ekonomi ser ut för tillfället och vilka möjligheter det ger och vad som behöver ändras för att uppnå det du vill. Utan en väl uträknad budget är det bara en chansning hur mycket du kan spara undan varje månad. Därför är den en förutsättning för att kunna skapa en bra buffert.

Här kan ni anlita en advokat i Stockholm

 

 

Länkar

 

Tack vare den här hemsidan har jag en passiv inkomst varje månad. Jag använder N.nu och kan rekommendera det till vem som helst, det är så enkelt att sköta! Domän kan du köpa från Loopia så slipper du betala för webbhotell! 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)